Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire van szüksége a kutyának?

 

Alapvető felszerelések:
Tál – evéshez, iváshoz külön… vizes tál legyen mindig friss vízzel teli és non-stop hagyjuk a kutya előtt. Etető tál csak az etetés idejére adjuk oda a kutyának. Ha nem eszi meg fél órán belül, vegyük el tőle és majd megkapja a következő étkezés alkalmával. A kutya NEM macska (...ha nem mondom…, ugye?) ha éhes, meg fogja enni.
1-2 játék - nem kell megvenni a fél Fressnapfot, nem attól lesz boldog. 1-2 MINŐSÉGI cucc kell csak. A játék nem azért van, hogy ne legyen gond a kutyával… Ismerős a szitu: a gyerek kezébe nyomom a tabletet és le van róla a gond – azért veszek neki játékot, hogy együtt játszunk vele, a cél a kapcsolatépítés. Ha odaadod neki, elviszi, vackol, szétrágja, lenyeli… Jó esetben átmegy rajta és kikakilja, rosszabb esetben kap egy frankó kis bélelzáródást. Figyeljünk erre!
Nyakörv – sima, egyszerű (ha lehet a kutya méretének megfelelő vastagságú – egy 40 kg-s jól izmolt jószágra ne rakjunk már rá egy 2 cm vastag szövet nyakörvet, műanyag csatocskával… ÉLETVESZÉLYES! Mind a kutyára, mint a környezetére nézve… ) Én például jobban szeretem a régi típusú, fém csatos verziókat. De manapság már lehet venni tényleg erős és jó minőségű műanyag csatokat is, bár én valamiért nem tudok 100%-osan megbízni bennük. Bizonytalan, agresszív, kiszámíthatatlan kutyát semmiképpen nem sétáltatnék benne legyen akár kis-, közepes-, vagy nagytestű.
Póráz – a legegyszerűbb és a legkényelmesebb véleményem szerint a sima 1,2 méteres fogós póráz. Abban kényelmesen tud sétálni a kutya nem túl messze a gazditól, abban tökéletesen tud dolgozni a kutyaiskolában és egy-egy váratlan helyzet esetén is azonnal lehet korrigálni a történéseket. Ha esetleg más kutyával találkozik, oda tudom engedni, nem csavarodik bele a kutya lába, stb. Ezeket az úgynevezett „kiképző póráz” névre hallgató tárgyakat nem tudom, hova tenni. Kézben tartani képtelenség, a nevében rejlő „kiképző” szónak semmi értelme nincs, szóval ja.) wink Flexi…na az meg a másik, amit nehéz feldolgoznom. Veszélyes emberre és kutyára nézve is. Kezelni vele a kutyát képtelenség, ha hosszúra engedjük benne a kutyát játszani, akkor szépen belecsavarodik a kutyába, gazdába, másik pórázába. Ha éppen a “gyermek” futásnak ered és a gazdi megpróbál reflexből utána nyúlni és megtartani, akkor igencsak szép égési sérüléseket okoz. Láttam én már lábat és kezet is, amit szépen szétégetett a hőn szeretett flexi póráz. Helyette mondjuk javasolnék 3-5 méteres pórázokat. Azokkal kényelmes a séta, bár nem veszélytelen, ha az eb meglódul, de még mindig jobb, mint az automata pórázok.
Saját hely vagy kuckó, vagy sarok, egy pléd, egy bármi, ahova visszahúzódhat. Ahol nyugalmat lel, ahol nem háborgatja senki.
Ámen.
Tartalomhoz tartozó címkék: kutya